Bulgur de luxe

Aha! Nu har jag äntligen lärt mig hemligheten bakom Grekiska Kolgrillsbarens bulgur. En kille på jobbet hade med sig exakt likadan bulgur i matlåda (bulgur med typ långa strån i, ser ut som små spaghettibitar) och då var jag ju bara tvungen att fråga. Tydligen tillagar alla syrianer bulgur på det sättet, what do you know. Hur som helst är det ingen ICA-bulgur som gäller, här snackar vi Ali Baba/Klosterhallen. Man köper två sorter (vanlig bulgur och "stråna") och börjar med att steka stråna. Därefter häller man på bulgur och vatten. Man kokar ALLTID med buljongtärning, annars smakar det tydligen ingenting... Han var nästan säker på att man gjorde på det sättet, han hade dock aldrig tillagat det själv, haha.

Måste prova hemma, den här typen av bulgur är verkligen asgod!



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0